Soorten vrijwilligerswerk

U kunt bij ons op heel veel manieren helpen. Ze zijn onder te verdelen in 5 soorten, die we hieronder beschrijven. Tijdens het aanmelden als vrijwilliger kunt u kiezen wat voor soort u aanspreekt en uw voorkeuren aangeven. Heeft u vragen, laat het ons weten!

Persoonlijk maatje

Vind je het prettig om 1 op 1 iets te ondernemen met iemand, dan is de functie persoonlijk maatje wellicht iets voor jou! We zijn geregeld op zoek naar wandel-, fiets- of boodschappenmaatjes voor onze bewoners en voor mensen in Oudewater die nog zelfstandig wonen. De Wulverhorst heeft een elektrische duofiets beschikbaar voor een mooie fietstocht door de omgeving.
Meld je aan als persoonlijk maatje
afbeelding bij Persoonlijk maatje

Activiteitenvrijwilliger

De rol van activiteiten vrijwilliger is heel breed. Van kaarten met onze bewoners, biljarten en als gastvrouw/ -heer helpen in de Tuinzaal tot begeleider zijn bij de dagbesteding op het Stadskantoor. Al deze activiteiten zijn in groepsverband. Lijkt je dit leuk, meld je aan!
Meld je aan als activiteitenvrijwilliger
afbeelding bij Activiteitenvrijwilliger

Huiskamer vrijwilliger

Elke avond wordt er door vrijwilligers een kopje koffie geschonken op de kamer van onze bewoners. Een moment waar veel bewoners naar uitkijken. Ook hebben wij vrijwillige klusjesmannen die op de kamers een lampje vervangen of een schilderij ophangen. Maar ook de mensen met een rolstoel van de kamer naar het restaurant brengen is een service die door onze vrijwilligers wordt verleend.
Meld je aan als huiskamer vrijwilliger
afbeelding bij Huiskamer vrijwilliger

Facilitair vrijwilliger

De Wulverhorst heeft een grote groep chauffeurs. De een rijdt maaltijden naar mensen die gebruik maken van Tafeltje Dekje en de ander helpt om mensen van en naar de dagbesteding te brengen. En dan hebben we nog de chauffeurs van de Touwtrein, die na een instructie deze trein door Oudewater mogen sturen. Ook in het winkeltje van de Wulverhorst staan ’s ochtends gastvrije vrijwilligers. Of ben jij gek op dieren en wil je helpen bij de verzorging van onze dieren in de dierenweide? Daarnaast wordt de Wulverhorst meerdere keren per jaar uitbundig versierd door vrijwilligers.
Meld je aan als facilitair vrijwilliger
afbeelding bij Facilitair vrijwilliger

Digi vrijwilliger

Ben jij handig met de computer, mobiele telefoon en weet jij gemakkelijk online je weg te vinden, dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Als vraagbaak, om mensen op weg te helpen in onze digitale vrijwilligersomgeving, maar ook als iemand bijvoorbeeld instructie wil krijgen over beeldbellen met de iPad of tablet.
Meld je aan als digi vrijwilliger
afbeelding bij Digi vrijwilliger